Authentieke kip tandoori | Prep friendly

10 min Eiwitrijk Keukenprins(es)

Voedingswaarde

299

Kcal

60g

Eiwit

2g

Khd

4.5g

Vet

Dit is niet de kip tandoori zoals je hem in de supermarkt koopt. Dit is het klassieke recept, zoals ze hem in India maken. Let op, je krijgt het beste resultaat als je de kip voor 24 uur marineert. Het is ook heel lekker om dit recept op de barbecue te gebruiken trouwens.

Benodigdheden

  • Mengkom of ovenschaal

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg kipfilet in grove stukken
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • Sap van 1 citroen
  • 2 volle eetlepels tandoori kruiden (het liefst van een toko)
  • 1,5 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel Garam masala

Uitvoering

  1. Meng de tandoori kruiden, Garam masala, uienpoeder en citroensap door de yoghurt.
  2. Meng de marinade vervolgens door de kip en laat de kip tussen de 8 en 24 uur marineren.
  3. Verwarm de oven op 220 graden op de grill stand.
  4. Verdeel de kip over het oven rek en zorg dat er een ovenschaal onderstaat die de sappen van de kip opvangen.
  5. Wanneer de kip begint te kleuren, draai hem dan om.
  6. Herhaal dit proces nog een keer, zodat de kip aan beide kanten een lekker kleurtje heeft.
  7. Test de kip door simpelweg een stuk doormidden te snijden.

Smaakmakers

Houdt er rekening mee dat elke oven anders is. De kook/baktijd van de kip is erg afhankelijk van de oven. Probeer met aandacht en gevoel te koken voor het beste resultaat. Op zoek naar een lekker sausje? Gebruik de overige Griekse yoghurt met rode curry pasta en en theelepel honing. Dit is erg lekker in combinatie met de kip.