Op 10 januari verscheen de eerste fitness podcast Serieus over Fitness met Kers en Klok. Wat een verademing! Eindelijk een podcast gericht op de volwassen krachtsporters. Je merkt dat de heren met veel plezier de opnames maken en ze werpen een lekkere nuchtere blik op tal van fitness en gezondheidsonderwerpen. Waar ze fitness serieus nemen en goed onderbouwen, nemen ze elkaar duidelijk niet altijd zo serieus. Een heerlijke en leerzame podcast om naar te luisteren en mij betreft nu al de beste fitness podcast van Nederlandse bodem.

Waar te beluisteren?

De fitness podcast Serieus over fitness is te luisteren op, volgens mij, ieder podcast platform. Dit zijn in ieder geval de links naar Spotify, Apple podcast en Youtube. Ze springen letterlijk van de hak op de tak. Zo gaat een podcast over het effect van een banaan tijdens het sporten en dan weer over waarom mensen met overgewicht minder makkelijk afvallen. Persoonlijk vind ik dit erg fijn, want dan zitten er altijd wel een paar onderwerpen bij die ik interessant vind.

Wekelijks een nieuwe fitness podcast

Hopelijk blijft de frequentie zoals deze nu is. Iedere woensdagochtend staat er een nieuwe podcast klaar en ze duren ongeveer 20-25 minuten. Perfect voor mijn ritje in de auto. Sterker nog, ik hoop dat ze in de toekomst meerdere afleveringen per week live zetten.

Serieus over fitness podcast met Sander Kers en Tijs Klok