Golf fitness om meer uit je golfsport te halen! Dit is eerder regel dan uitzondering aan het worden. Er zijn in golf vele facetten waar je de nadruk op kunt leggen. Kracht, stabiliteit, mobiliteit, power en natuurlijk gezondheid. Gezondheid wordt wel eens vergeten. Echter, hoe fitter je blijft des te langer je kunt genieten van de golfsport. Op deze pagina vind je een overzicht van als onze golf fitness trainingsschema’s inclusief instructievideo’s.

Golf fitness trainingsschema’s om prestatie te verbeteren

Je kunt heel goed worden in golf zonder ook maar een gewicht aan te raken in de gym. Echter, wil je meedoen in de top of gewoon je handicap omlaag brengen, dan draagt fitness daar erg aan bij. Mits je een sterk trainingsschema hebt natuurlijk. Golf fitness, zoals de naam al aangeeft, is fitness gericht op golf. Je doet oefeningen om voornamelijk je swing te verbeteren. Stabiliteit, coördinatie, kracht (power), aansturing van je bilspieren, mobiliteit van je heup, romp en schoudergordel en natuurlijk souplesse. Dit zijn de belangrijkste elementen voor een krachtig golf fitness trainingsschema.

Verschillende soorten trainingsschema’s

Golf is de hoofdsport en fitness is ondersteunend. Vandaar dat de golf fitness trainingsschema’s bestaan uit 2 dagen. Om duidelijke progressie te boeken kun je aan maximaal 1 tot 2 hoofddoelen tegelijk werken. Bijvoorbeeld kracht en stabiliteit of mobiliteit en stabiliteit. Stabiliteit is echt essentieel, want daardoor werkt je lichaam veel soepeler. De eerste twee trainingsschema’s zijn zogenaamde basisschema’s. Golf gerichte fitness oefeningen, maar nog niet hoog-specifiek. Je zult eerst de basis onder de knie moeten krijgen, voordat je een vervolgstap kunt maken. Als je de basis onder de knie hebt, kun je door met het golf schema – swing as a king.

Ben je een pro en kun je vaker naar de sportschool? Stuur me dan een mail naar hallo@geensterkeverhalen.nl. Dan schrijf ik ook hiervoor specifieke schema’s voor op de website.

golf fitness trainingsschema's

Golf fitness trainingsschema’s om gezond en fit te blijven

Een doelstelling die wel eens vergeten wordt: fit blijven. Ik weet niet of je bekend bent met de reden waarom Titleist is begonnen met het ontwikkelen van golf fitness cursussen (welke ik ook gevolgd heb natuurlijk)? Dit hebben ze gedaan om ervoor te zorgen dat golfers fit blijven en langer blijven golfen. Hierdoor kan Titleist weer meer ballen en golfspullen verkopen. Als je doelstelling algehele gezondheid is, om langer te kunnen golfen kun je beter een van onze fitness trainingsschema’s kiezen. Deze zijn in het bijzonder gericht op fit blijven. Dit is een combinatie van conditie, kracht, spiermassa, stabiliteit en mobiliteit. Druk voor deze schema’s op onderstaande button.

Trainingsschema’s om thuis te doen

Ik begrijp dat als je aan golf doet, je niet per se zin hebt om ook nog naar een sportschool te gaan. Wel wil ik hier benadrukken dat als je echt prestatieverhogende oefeningen wilt doen, een sportschool de way to go is. Je zult namelijk met gewichten, elastieken en andere attributen moeten werken. Echter, thuis kun je ook veel doen om je stabiliteit, mobiliteit en algehele fitness te verbeteren. Als dat je doelstelling is, dan hebben we hier ook een heel sterk trainingsschema voor. Je ziet er nog maar een staan, maar daar komt verandering in. Na iedere update zul je op deze pagina ook de nieuwe golf fitness trainingsschema’s voor thuis terugvinden.

golf fitness thuis trainingsschema

Krijg toegang tot alle golf fitness trainingsschema’s

Ik schrijf met alle liefde en plezier een persoonlijk trainingsschema voor je als je aan specifieke verbeterpunten wilt werken. Maar de meeste trainingsschema’s voor golf maken iedere golfer beter. Datzelfde geldt voor alle andere trainingsschema’s natuurlijk ook. Daarvoor zijn we het platform www.geensterkeverhalen.nl begonnen. Op deze website staan de sterkste trainingsschema’s die bewegingswetenschapper en kracht- en conditiespecialist Sander Kers ooit geschreven heeft. Sander heeft zijn Masteronderzoek gedaan naar putten en heeft bij Titleist specialisatie cursussen gedaan betreft golf fitness. Om toegang te krijgen tot alle trainingsschema’s heb je enkel een lidmaatschap nodig. Op deze manier kunnen we de prijs laag houden voor iedereen. In plaats van een los schema voor €50-€125 betaal je slechts €7,99 per maand voor alle schema’s.

Word lid vanaf slechts €7,99 per maand

Voor ons lidmaatschap betaal je slechts vanaf €7,99 per maand en krijg je naast de trainingsschema’s toegang tot alle (instructie)video’s, Q&A’s, webinars en exlusieve artikelen. Je kunt het platform 7 dagen gratis proberen. We werken niet met kleine lettertjes of verplichtingen. Het abonnement is altijd maandelijks opzegbaar. Je eerste betaling van €0,01 is een verificatietransactie, zodat je daarna zonder er iets voor te doen lid kunt blijven. Annuleren kan natuurlijk ook in de proefperiode.

Welkom bij Geen Sterke Verhalen en haal het sterkste uit je golfspel!