Een fitness schema voor kickboksers, wat is dat? Zoals je misschien weet is het doel van geensterkeverhalen.nl om zelfstandig het sterkste uit jezelf te halen. Voor iedereen en iedere doelstelling vind je trainingsschema’s, voedingsschema’s en heel veel oefeningen en informatie. Via instagram kun je me een bericht sturen als je een trainingsschema zoekt die je niet kunt vinden. Zo ontving ik de vraag voor verschillende fitness trainingsschema’s voor kickboksers. Een fitness schema voor kickboksers kun je grofweg in 2 categorieën opdelen. Ten eerste schema’s die bijdragen om een betere kickboksprestatie te leveren. Dit noemen we sport-specifieke trainingsschema’s. Ten tweede kunnen dit fitness schema’s zijn die ‘niet in de weg zitten’ tijdens het kickboksen. Oftewel trainingsschema’s waarbij je niet heel veel spierpijn hebt in je benen bijvoorbeeld. Dit heeft namelijk een negatieve invloed op je kickbokstraining.

trainingsschema fitness voor kickboksers

Sport specifiek fitness schema voor kickboksers

Sport specifieke fitness schema’s voor kickboksers zorgen er met name voor dat je trappen (en stoten) een hogere impact krijgen. Sneller trappen met je huidige massa of minstens zo snel blijven trappen met meer massa. Power ontwikkeling staat centraal. Daarnaast is het belangrijk om een sterke core te hebben (niet alleen voor het incasseren, maar juist om kracht over te brengen) en voldoende heupmobiliteit. Op deze pagina plaats ik alle trainingsschema’s die jouw kickboksprestaties versterken. Het eerste fitness schema voor kickboksers vind je hieronder:

kickboksen en fitness trainingsschema

Fitness schema voor kickboksers die fitness en kickboksen ‘even’ belangrijk vinden

Naast sportspecifieke schema’s, als ondersteuning voor je kickboksprestaties, vind je op geensterkeverhalen.nl ook schema’s die je optimaal kunt combineren met kickboksen. Hiermee bedoel ik dat je kickbokstrainingen en fitnesstrainingen eenvoudig kunt afwisselen zonder dat ze elkaar negatief beïnvloeden. Je legt tijdens de fitnessdagen de nadruk op het bovenlichaam, kickboks specifieke core-oefeningen en mobiliteit. De oefeningen voor het onderlichaam richt je op powerontwikkeling. Deze oefeningen dragen bij aan je kickboksprestaties en zorgen voor minder spierpijn. Kortom, de sterkste combinatie als je fitness en kickboksen ‘even belangrijk’ vindt. Het eerste schema vind je hier:

Lid worden om schema’s te zien

Om zelfstandig het sterkste uit jezelf te halen heb je een lidmaatschap nodig op ons platform. Voor slechts €7,99 of €9,99 krijg je toegang tot ruim 500 trainings- en voedingsschema’s, oefeningen, recepten, webinars en wetenschappelijke reviews. Kortom, de sterkste schema’s voor de allersterkste prijs. Probeer 7 dagen gratis en je abonnement is altijd maandelijks opzegbaar. Geen kleine lettertjes, wel sterke resultaten.