AVG deluxe | Prep friendly

16 min Eiwitrijk Medium

Voedingswaarde

429

Kcal

32.5g

Eiwit

59g

Khd

7g

Vet

Deze keer hebben we de klassieke aardappel, vlees, groente een upgrade gegeven. Zoete aardappel, vis en groenten is het geworden. Om de zoete aardappel nog lekkerder te maken voegen we na het koken verse munt toe. Dit past uiteraard ook bij de rest van de gerechten.

Benodigdheden

  • oven schaal
  • wok
  • koekenpan

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 gram gesneden zoete aardappel
  • 3 eetlepels dragon
  • 10 blaadjes munt
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 x 150 gram heek of andere witvis
  • 1 teentje knoflook gesneden
  • 400 gram wokgroente
  • paar druppels limoensap (optioneel)

Uitvoering

  1. Verwarm de oven op 220 gram, het liefst op de grill stand. Bestrooi de zoete aardappel met dragon, zout en giet de olie er overheen. Rooster de zoete aardappels vervolgens tot ze gaar zijn en een lekker kleurtje hebben. De baktijd is verschillend per oven (vaak 30-40 minuten). Vergeet niet regelmatig een keertje om te scheppen.
  2. Snijd ondertussen de munt fijn en voeg deze later toe aan de zoete aardappel.
  3. Bak de groenten op hoog vuur en voeg zout en knoflook toe.
  4. Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis eerst op de huid en vervolgens op de andere kant. Dep de vis voor het bakken droog met keukenpapier, zodat de vis niet blijft plakken aan de pan.

Smaakmakers

Je kunt elke kruiden of saus toevoegen aan de groente. Bij dit gerecht is bijna elke saus geschikt om toe te voegen aan je groente.