...

Gratis schema – 2500 PB dag 1 | Plant-based

5 Maaltijden

Voedingswaarde

2500

Kcal

155g

Eiwit

235g

Khd

93g

Vet

In de sterke plant-based voedingsschema’s ligt de nadruk op volwaardig plantaardige voeding met het doel om gezond en fit te blijven! Je hebt gekozen voor 2500 kcal, dus je doelstelling zal waarschijnlijk op gewicht blijven of aankomen zijn. Dit schema bestaat uit 3 grotere en 2 kleinere maaltijden. Hou je liever van minder maaltijden?Dan kun je de snack bijvoorbeeld gewoon bij een ‘grote’ maaltijd voegen. Wil je zeker weten dat je het juiste voedingsschema voor je hebt? Check dan onze handleiding voor het kiezen van jouw sterkste voedingsschema.

Wat vinden wij een sterk plant-based voedingspatroon?

Een korte Google zoektocht naar ‘wat is plant based voeding’ levert je tientallen definities op. Die allemaal iets van elkaar verschillen. Daarom vertellen we je graag hoe onze sterke plant-based voedingsschema’s in elkaar zitten: een gezond, plantaardig voedingspatroon is gericht op het maximaliseren van de consumptie van plantaardige voeding die rijk is aan voedingsstoffen. Met voedingsstoffen bedoelen we naast eiwitten, koolhydraten en vetten voornamelijk vitaminen, mineralen en vezels. Daarbij worden bewerkte voedingsmiddelen en dierlijke producten (inclusief zuivelproducten en eieren) beperkt, maar niet onthouden. Het voedingspatroon bestaat voornamelijk uit groenten (gekookt of rauw), fruit, peulvruchten, volkoren graanproducten, zaden en noten. Ook bevatten onze plant-based schema’s zuivel(vervangers), vlees(vervangers), gevogelte en ei, alleen in kleinere hoeveelheden dan bijvoorbeeld onze omnivoor voedingsschema’s.

Wat doe je als je iets niet lekker vindt?

Op onze website vind je honderden sterke voedingsschema’s en recepten. Om een voedingsschema makkelijk vol te houden, moet het eten wel lekker zijn natuurlijk. Het kan voorkomen dat je bepaalde ingrediënten niet zo lekker vindt. Lust je bijvoorbeeld geen appel? Dan kun je deze natuurlijk voor een peer vervangen. Maar voor sommige producten weet je misschien niet zo snel een vervangend product. Kijk daarvoor op onze pagina over de meest gebruikte voedingsbronnen, zodat je jouw voedingsschema nog meer naar eigen smaak kunt inrichten.

Sterke recepten

Wij proberen zoveel mogelijk maaltijden en snacks van sterke recepten voor krachtsporters te voorzien. Als een maaltijd beschikt over een recept, herken je dit aan een koksmuts waarop je kunt klikken. De hoeveelheden in het recept kunnen verschillen van de hoeveelheden in het voedingsschema. De getallen in dit voedingsschema zijn natuurlijk leidend. Anders kom je op een andere calorietotaal uit. Mocht je meer inspiratie willen voor recepten?

Allergieën of specifieke wensen?

Wij proberen zoveel mogelijk sporters te helpen om het sterkste uit zichzelf te halen. We kiezen daarom voor voedingsschema’s en trainingsschema’s die van toepassing zijn op zoveel mogelijk mensen. Vandaar dat je zoveel keuze hebt. Echter, we kunnen natuurlijk niet iedereen voorzien van hoog specifieke schema’s. Heb je bijvoorbeeld allergieën of specifieke voedingswensen? Neem dan contact op met een sterke (sport-)diëtist(e). Bijvoorbeeld met de schrijfster van al onze voedingsschema’s: Tanja Oomen. Gooi in ieder geval niet in een keer zelfstandig je voedingsprogramma overhoop.

Volgend voedingsschema

Om het je nog makkelijker te maken, kun je hieronder op de button drukken om naar een volgend voedingsschema te gaan in dezelfde categorie:

Krijg toegang tot alle schema’s en word lid!

Haal het sterkste uit jezelf en eet smakelijk!

Ontbijt

Overnight oats met pindakaas en banaan recept

598

Kcal

23g

Eiwit

70g

Khd

23g

Vet

Ingredient
Hoeveelheid
Sojadrink, ongezoet
250 ml
Havermout
40 g
Banaan, middelgroot
130 g
Pindakaas, 100% pinda's
30 g
Agavesiroop
20 g

Lunch

Rijstsalade met kikkererwten en kipfilet recept

727

Kcal

41g

Eiwit

66g

Khd

30g

Vet

Ingredient
Hoeveelheid
Gemengde sla
100 g
Komkommer, met schil
100 g
Kikkererwten, uit blik
50 g
Kipfilet, gegrild
100 g
Paprika, rauw
100 g
Zilvervliesrijst, ongekookt
60 g
Walnoten
20 g
Olijfolie
1/2 eetlepel

Snack

Plantaardige kwarkvariant met fruit

246

Kcal

15g

Eiwit

23g

Khd

9g

Vet

Ingredient
Hoeveelheid
Alpro Go On
250 ml
Appel, met schil
135 g

Avondeten

Vegan broodje shoarma recept

683

Kcal

42g

Eiwit

69g

Khd

22g

Vet

Ingredient
Hoeveelheid
Pitabroodje, volkoren
2 stuks
Vegan shoarma
200 g
Rode ui
3/4 stuk
Komkommer
3/4 stuk
Muhammara
4 el (50 g)
Sushiazijn of zoetzuur
1 el (15 g)

Snack

Eiwitshake met aardbeien

268

Kcal

34g

Eiwit

8g

Khd

10g

Vet

Ingredient
Hoeveelheid
Eiwitpoeder, soort naar keuze
40 g
Amandeldrink
300 ml
Aardbeien, vers of diepvries
100 g
Gebroken lijnzaad
1 el (10 g)
Toegevoegd aan je favorieten.