Rode curry pompoensoep | Lunch

17 min Vegan Keukenprins(es)

Voedingswaarde

177

Kcal

3.3g

Eiwit

21.3g

Khd

10g

Vet

Natuurlijk moet je elk recept op deze website proberen, maar dit soeprecept wordt vanaf nu je favoriet. Ben je niet zo’n rode curry fan? In dit recept heb ik daar rekening mee gehouden, aangezien er weinig rode curry pasta in de soep zit. Ben je nou wel gek op curry en kan je tegen spicy food? voeg dan lekker wat extra rode curry pasta toe. Bekijk de video, als je net zo’n sterke soep wilt maken als op de foto.

Benodigdheden

  • snijplank
  • koksmes
  • kookpan
  • steel pannetje

Ingrediënten voor 2 personen

  • halve hokkaido pompoen (zie foto)
  • 1 theelepel rode peper curry pasta
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 witte ui
  • 2 groentebouillonblokjes
  • sap van een halve limoen
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 liter water

Uitvoering

  1. snij de ui, pompoen en knoflook in stukjes.
  2. verwarm een steelpannetje met de groentebouillon op hoog vuur.
  3. verwarm de grote pan op hoog vuur en bak als eerste de ui aan.
  4. voeg vervolgens de pompoen, currypasta en knoflook toe en bak deze voor circa 2 minuten aan.
  5. voeg een klein gedeelte van de bouillon toe en blijf roeren tot de bouillon opgelost is. Herhaal dit proces tot de pompoen volledig gekookt is.
  6. Voeg nu de kokosmelk toe en laat deze 10 minuten trekken.
  7. haal de soep van het vuur en mix deze glad in de blender.
  8. Voeg extra bouillon aan de soep toe, indien deze nog te dik is.
  9. breng de soep op smaak met zout en peper en voeg limoensap voor de frisheid toe.

Tip: heerlijk in combinatie met gesneden koriander.